Švýcarské kvasnice Saflager S-189 jsou vhodné pro spodní kvašení ležáků a chuťově neutrálnějších světlých piv. Sedimentace je vysoká a míra prokvašení střední.
Saflager S-23 jsou kvasnice z berlínského institutu VLB a jsou vhodnou volbou pro spodní kvašení ležáků, kterým dodají jemně ovocnou chuť. Sedimentace je vyšší, prokvašení...
Saniclean je nepostradatelným pomocníkem při čištění výčepního zařízení i všech nástrojů na vaření piva. Pravidelná sanitace zabraňuje tvorbě nežádoucích mikroorganismů a...
Chmel Citra byl vyvinutý v roce 2007 v USA společností Hop Breeding Company. Jak již jeho název napovídá, jedná se o odrůdu s výrazným citrusovým aromatem. Ve vůni se postupně...
Tento český chmel byl vyšlechtěný z odrůd Northern Brewer a ŽPČ v roce 1987 pod názvem VÚCH 71, od roku 1994 je registrován pod názvem Sládek. Hybridní genotyp Sládek se...
Kandovaný nebo také kandysový cukr se vyrábí z čistého cukrového roztoku pomalou krystalizací. Tento hnědý úžasně voní po karamelu, je příjemně nasládlý a hodí se zejména do...
Plzeňský slad z Kounic z kvalitního dvouřadého ječmene je univerzální základ pro všechny pivní styly. Vyznačuje se lehce sladovou chutí s jemným medovým nádechem. Nejlépe se...
Plzeňský slad z Kounic z kvalitního dvouřadého ječmene je univerzální základ pro všechny pivní styly. Vyznačuje se lehce sladovou chutí s jemným medovým nádechem. Nejlépe se...
Laktóza je nezkvasitelný mléčný cukr - kvasinky ji nedokáží zpracovat a laktóza tak v pivu zanechá příjemně sladkou chuť a úžasně jemnou, krémovou strukturu. Laktózu nejvíce...
Maltóza je vysušená sladina neboli kvasný cukr, který může při vaření piva nahradit klasický cukr. Je potravou pro kvasnice a pivu dodá plné bohaté tělo. Maltózu nejvíce...
Světlý mnichovský slad vzniká tím, že Vídeňský slad zůstane o stupeň dále v peci. Dodatečné teplo podporuje reakce melanoidinu za vzniku bohaté chuti chlebové kůrky. Jako základ...
Tablety Protafloc se přidávají do mladiny ke konci várky. Pomůžou vašemu pivu ke zvýšení čirosti, zrychlí filtraci, zkrátí dobu zrání a prodlouží trvanlivost piva.