Belgian Style Ales

          Poznávacím znamením piv typu ALE [ejl] je to, že se vyrábějí pomocí kvasinek svrchního kvašení. Při svrchním kvašení, které probíhá rychleji a při vyšších teplotách, dochází k vylučování vedlejších kvasných produktů, které pivu dodávají zajímavý ovocný nádech, který je pro ejly tak typický.
          Zajímavostí je, že termínem ALE bylo původně označováno pouze pivo vyráběné bez použití chmele. Jako konzervační a zhořčující prostředek vyvažující sladkost sladu se používaly směsi bylin nebo koření. Nicméně v současnosti jsou piva téměř vždy chmelena a termínem ALE se označují svrchně kvašená piva anglického, amerického a belgického typu.
          Belgické ALE mají velké množstí podkategorií, do kterých se obvykle řadíme následující: Belgian Strong Ale/Quadrupel, Tripel, Saison/Belgian Blonde/Pale Ale a Dubbel/Brune. 
          Belgické ejly jsou charakteristické svou neobyčejnou silou, přírodním charakterem a tradiční středověkou recepturou. Kvašení probíhá pomocí speciálních kvasinek, díky kterým jsou belgická piva jemně zkalená a zajímavě aromatická. Nejobvyklejší jsou tóny kandovaného ovoce, sušených rozinek a koření.

 
  • Řadit dle:
  • 68 položek celkem

Stránka 1/2

Další produkty
Využíváme soubory cookies, které nám pomáhají poskytovat a zlepšovat naše služby. Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi pravidly pro cookies.