Biere de Garde/Saison
Nejprodávanější
Netradiční silný polotmavý Saison dozrávaný v sudech po brazilském rumu Cashasa.
18504
Funk Siberien, tento Grisette z žitného sladu byl stařen v dubových sudech 8 měsíců a poté byl několik týdnů stařen na rakytníku. V chuti můžeme nalézt nádech dubu, rakytníku,...
11629
Saison uvařený ve spolupráci belgického pivovaru Fantome a amerického pivovaru Polymath. Dosucha prokvašené řízné tělo krásně spolupracuje s citrusovými, zemitými a kořeněnými...
18508
Alter představuje nový Farmhouse Ale od potštejnského pivovaru Fenetra, spadajícího pod oblíbeného Clocka. Toto pivo blízké Saisonu s podílem bio špaldy bylo zakvašeno vlastní...
27109
Novou verzí Pavillonu od potštejnské Fenetry je Farmhouse Ale z bio špaldy, který rok dozrával v dřevěných sudech po červeném víně a do něhož byl přidán med od...
27103
Livelihood od amerického pivovaru Jackie O's je velmi lehký suchý Saison s pouhými 3 % alkoholu, díky čemuž je úžasně osvěžující a pitelný.
25432
Hojnost je Saison, který byl uvařen na podzim roku 2020 z bio sladů a obilnin z čerstvé sklizně spolu s opravdu velkorysým množstvím bio hlávkového Žateckého poloraného...
26910
Pivovary Lajka a Métaphore sdílejí společné nadšení pro rurální piva z lokálních surovin, a tak není divu, že ve vzájemné spolupráci vypustili do světa Mars. Jedná se o...
26911
Tento Saison byl uvařen speciálně pro dozrávání v dřevěných sudech po vínu z vinařství J. Stávek. Ve francouzských dubových sudech, v nichž pivo...
26790
Bière de Cabaret mírně vyčnívá z produkce Mikkeller Baghaven. Nenajdeme zde žádné ovoce ani jiné přísady a obsah alkoholu jsou pouhá 4 %. Přesto se nejedná o nudné pivo. Tento...
26108
Imperial Saison s překvapivými 12,5 % alkoholu, který po dobu 8 měsíců dozrával v dřevěných sudech po Calvadosu, což mu dodalo dřevité a jablečné tóny. Do této verze byly navíc...
27386
Imperial Saison s překvapivými 12,5 % alkoholu, který po dobu 8 měsíců dozrával v dřevěných sudech po Calvadosu, což mu dodalo dřevité a jablečné tóny.
27385
Imperial Saison s překvapivými 12,5 % alkoholu, který po dobu 8 měsíců dozrával v dřevěných sudech po Calvadosu, což mu dodalo dřevité a jablečné tóny. Do této verze byla navíc...
27387
Saison Ardennes od oregonského pivovaru The Bruery je Farmhouse Ale ve stylu tradičních belgických Saisonů. To zahrnuje vyšší říz, rustikální květinové a kořeněné tóny a živelné...
12288
Pivovar Thrills je z města Velké Pavlovice, které leží na jižní Moravě v tradiční vinařské oblasti. A právě blízkost vinařského světa byla inspirací pro toto pivo – Farmhouse...
27463
Smíšeně fermentované Grisette dozrávané v dřevěných foederech po dobu 12 měsíců, za studena chmelené odrůdami Spalter Select a Amarillo.
26708
Lineage je série pivovaru Trillium, v níž jsou představovány lokální produkty regionu Nové Anglie na severovýchodě USA. Oproti jiným sériím jsou zde ve středu zájmu slady z...
12076
Lineage je série pivovaru Trillium, v níž jsou představovány lokální produkty regionu Nové Anglie na severovýchodě USA. Oproti jiným sériím jsou zde ve středu zájmu slady z...
12071
Tradiční belgický Saison s příjemným ovocným aroma esterů a suchým dozníváním. Se 6 % alkoholu se jedná o skvěle pitelný kousek.
26880
Vánoce
Selene Saison je tmavý speciál, který byl spontánně kvašený pomocí divokých kvasinek kmene Brettanomyces a Blaugies. Tento saison bývá připravený 1. září, jak je u piv tohoto...
6131
Lehký 10stupňový Farmhouse Ale, který pivovar Zichovec uvařil jako poctu všem sedlákům. Na chmelení byl použit novozélandský chmel Nelson Sauvin, který pivu dodává tóny vína a...
25819
11220
8861
11666
Zajímavým a velice tradičním belgickým pivním stylem je Saison. Saison doslova znamená sezóna. Dříve se toto pivo se vařilo v létě a pilo se ve velkém během období sklizně. Fermentace Saisonu probíhá při teplotách nad 20 stupňů, je relativně rychlá, a proto je tento pivní styl ideální na experimenty s domácím vařením piva.
Saison mně osobně svým charakterem připomíná bílé víno, jako například Chradonnay. Jsou v něm cítit sluneční paprsky a sladká vůně suché trávy. Za aromatický profil v tomto pivním stylu jsou také zodpovědny pivní kvasnice, ale speciální kmen, který při správné fermentační teplotě vytváří tenké aroma citronové kůry a pepře.
Je to úžasný zážitek, saisony miluju. Belgický Saison obzvlášť dobře snáší i dodatečné dozrávání v dřevěných sudech.