Pro odeslání objednávky musíte souhlasit, že jste starší 18 let.

Co přinesl začátek září?

Prázdniny sice skončily, ale počasí nám stále přeje. Pojďme se podívat, jaké novinky nám na toto povedené babí léto připravily české pivovary.

Pivovar Zichovec oslavuje 9 let své existence nádherně zakalenou a šťavnatou (ale s 10 % alkoholu také nebezpečně silnou) Anniversary Triple NEIPA. S oblíbenými chmely Sabro a Citra není těžké si tuto výroční dobrotu zamilovat.

Vysočanská Sibeeria vypustila další dvě IPAs. Chmelem posedlá Hopsese (v plechovkách i lahvích) je 13stupňová pořádně prokvašená Session West Coast IPA se suchým a hořkým dozníváním. Naproti tomu Tapawera (také v plechovkách i lahvích) je ukázkově šťavnatá New England IPA nacpaná chmelem Nelson Sauvin z čerstvé sklizně z nové chmelnice u novozélandského městečka Tapawera.

Nový kyseláč do série Sour Station přidal prostějovský Axiom. Tentokrát byl do základového Berliner Weisse přidán černý rybíz, pražený černý pepř a koření škumpa, čímž vznikl příjemně trpký a kořeněný Sour Station Black Currant.

 

Kromě domácích piv se v naší nabídce nově objevilo také pár zahraničních kousků.

Pokud hledáte piva z pivařsky exotických a nepříliš tradičních zemí, rozhodně by vám neměl uniknout pivovar Gweilo z Hong Kongu. Aktuálně máme tři druhy – Session IPA, Pale Ale a Rainbow Sherbet Sour (kyseláč s malinami a citrónovou kůrou) – všechny velmi osvěžující s obsahem alkoholu pod 5 %.

Od dvou matadorů amerického západu máme nově Stone Viking Space Probe (Double IPA) a Sierra Nevada Barrel-Aged Narwhal (Bourbon Barrel Aged Imperial Stout).

A výčet uzavírá jednoduchý, ale učebnicový Helles Landbier od legendární bavorského pivovaru Schneider Weisse.

  • Home
  • Design Shoptetak.cz