St.Bernardus Prior 8 0,75
Kód: 5880Související produkty

Wit Tripel je další trapistické pivo belgického klášterního pivovaru Chimay. Tento tripel vyniká zlatavou lehce zkalenou barvou a příjemnou vůní čerstvého chmele a kvasnic....

Abt 12 patří na absolutní špičku pivovaru St. Bernardus. Vyniká intenzivní ovocnou vůní, zejména jablek, hrušek a rozinek. Komplexní chuť, která je až neuvěřitelně vrstevnatá,...

StBernardus Pater 6 is a traditional abbey style dubbel, chestnut in color, very fruity with notes of melon and very fresh banana, finishing with slight bitterness.Delightfully...

Tmavě mahagonová barva se světlou pěnou, nasládlá vůně plná sušených švestek, rozinek, lékořice a karamelu a neuvěřitelně vrstevnatá, komplexní chuť. To je Dubbel z...

Trapistický Tripel uvařili sládci v belgickém pivovaru Westmalle. Vyniká omamnou vůní plnou sladu, koření a sušených meruněk. V plné chuti se snoubí bylinně chmelové tóny spolu...

This traditional Witbier (Wheat beer) has been developed in cooperation with Master Brewer Pierre Celis, the Godfather of Hoegaarden and Celis White.It has a second fermentation...

Oude Gueuze z belgického pivovaru 3 Fonteinen vzniklo smícháním ročního, dvouletého a tříletého lambiku, které zrály v dubových sudech. Směs následně spontánně kvasila v lahvích...

Kriek 100%Lambic Bio - Višně jsou přidány do průměrně 20 měsíců starého lambiku, ve kterém další 2 až 3 měsíce lambik extrahuje barvu, vůni a chuť. Poté je smíchán s jednoletým...
Detailní popis produktu
Between 1946 and 1992 the beers of the Sint-Sixtus abbey in Westvleteren were brewed by the St. Bernardus brewery. In 1992 production reverted to the abbey of Westvleteren.
This means that the recipes for the St. Bernardus Prior 8, Pater 6 and Abt 12 go all the way back to 1946. And to this day, these abbey beers are brewed using the original Westvleteren yeast. This yeast is retrieved from previous brews and topped-up regularly with fresh yeast.
Over the years the brewers have fine-tuned the original recipes and one of the key ingredients of these beers is time.
Thanks to the long period in cold storage – up to eight weeks – the beers tend to be very full in the mouth.
There is a striking balance between malt flavours, fruitiness and sweetness enhanced by a very long and pleasant finish.
Although the St. Bernardus Prior 8 is quite a bit lighter in alcohol than its big brother, the St. Bernardus Abt 12, it still manages to pack a punch.
St. Bernardus Prior 8 fits into the tradition of dark abbey beers of the dubbel type. Originally the term dubbel was used to indicate a doubling of some raw ingredients in the brewing mash. These days a dubbel is a strong dark, sweet or bitter beer.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Belgické pivo |
---|---|
Stupňovitost:: | 18° |
Styl:: | Belgian Dubbel |
Typ Obalu:: | láhev |
Položka byla vyprodána… |

VAT 110 owes its slightly dry but very full-bodied flavor, with a hint of vanilla and dry fruit, thanks to foeder no. 110. This foeder used to serve as a cognac cask and has...

Gouden Carolus Hopsinjoor je Belgian IPA, tedy belgický Ale s vyšším chmelením, které se projevuje ve vůni i v hořkosti. Přes intenzivnější chmelení si však zachovává specifický...

Božský lambik od belgického pivovaru De Cam. Jde tu o vyzrálý starší čistý lambik a to je to opravdový skvost! Jemná nakyslá vůně je doprovázena tóny ovoce, dřeva, pepře, květin...

Vánoční Belgian Strong Dark Ale, který za svou sladkou chuť vděčí lehce praženým karamelovým sladům. Pivo leželo v tancích s čerstvým chmelem, díky čemuž má příjemně ovocné aroma.

Polotmavý Belgian Strong Ale, který za svou jantarovou barvou vděčí směsi speciálních sladů. Ambrio je nachmeleno trochu více, než bývá u belgických piv zvykem, díky čemuž v...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.